ЗА ДИЗАЙНЕРА

В сърцето на ALIAS ART са настроенията на Виктория Александрова – основател и главен дизайнер. В създаването на своите колекции Виктория намира вдъхновение в музиката, изкуството, историята, религията и митологията и уличната мода. Тя търси историята зад всеки малък детайл. Тя не просто създава дрехи, тя предава послание чрез тях.

Днес ALIAS ART е сбъдната мечта от детството на Виктория, в която тя се справя с управлението като възрастен, но създава с мотивацията на дете. Преди да създаде собствена марка, Виктория завършва висшето си образование в ЮЗУ „Неофит Рилски“, където получава бакалавърска степен, а по-късно успешно магистърска степен в Националната художествена академия. Печели редица награди от престижни състезания. Нейните дизайни се публикуват в някои от най-популярните модни списания, като „ELLE“, „EVA“, „12 MAGAZINE“ и др.

Виктория Янева дизайнер на ALIAS ART

“ALIAS ART”

официално съществува като марка от 2013 г.

Името произхожда от латинското „псевдоним“ (псевдоним). Прякорът е онази здравословна защитна бариера от външния свят, която ни позволява да приемаме и избираме от различни личности. Чрез силата на дрехите да изразява, идва силата да правим пасивни ежедневни трансформации със себе си.

Линията на ALIAS ART променя външния ви вид, но запазва личността ви. Понякога искаме да бъдем някой друг, а понякога искаме да бъдем себе си. Ето защо много от нашите артикули са единични парчета, които могат да бъдат изцяло съобразени с размера и желанията на нашите клиенти.

ALIAS ART създава мрежа от хора, които общуват чрез техния стил. Ето защо сред отличителните черти на марката са обичайните дизайни – качулки, тениски, рокли и дори бельо. Всички те винаги са създадени от висококачествени материи, уникални щампи и ръчно изработени декорации.

ФИЛОСОФИЯ

ALIAS ART предлага две линии, които се сливат една в друга. И двамата са предназначени за хора, които предпочитат модата да бъде като изкусно ястие, което могат да вкусят всеки сезон, без да се налага да претоварват природата и гардеробите си с ненужни и замърсяващи предмети. Първият ред е строго концептуален и артистичен, предназначен за онези вечни специални поводи, стремящи се да отразят идеята на колекцията. Вторият ред заема елементи от първия и се стреми да запази концепцията. Той има по-ежедневен начин, съчетава елегантност и спортни елементи, характерни за марката. Дизайнът на двете линии предава посланието на ALIAS ART чрез футуристични кройки и материи, женственост, свобода и комфорт!